1 Eylül 2013 Pazar

KEKLİ KADAYIF TATLISI



300 - 400 Gr. Tel Kadayıf
4 Yumurta
1 Su Bardağı Toz Şeker
2 Su Bardağı Un
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
1 Su Bardağı İri Kıyılmış Ceviz
1 yemek kaşığı Tereyağı veya Margarin
Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
Şerbeti İçin:
4 Su B. Su
3,5 Su B. Toz Şeker

Bir kaç damla limon suyu 

HAZIRLANIŞI: Kadayıfı didikleyip  yağlanmış fırın kabına kadayıfın yarısını yayıyoruz. Keki için, yumurta ve şekeri mikser ile çırpıyoruz. İçine  ceviz, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip mikser ile çırpıyoruz . Kek karışımını tepsiye kadayıfların üzerine döküyoruz.  Geriye kalan kadayıfları karışımın üzerine koyuyoruz. Tereyağı ve sıvı yağını ayrı bir yerde  eritiyoruz.  Kadayıfın üzerine erimiş yağı döküp önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişiriyoruz. Şerbeti için, su ve şekeri 5 dakika kaynatıyoruz .  Bir kaç damla limon  suyunu da ekleyip ocağı kapatıyoruz. Ilımaya bırakıyoruz Kadayıf fırından çıktıktan sonra biraz dinlendirip ılık şerbeti üzerine döküyoruz.  AFİYET OLSUn