5 Eylül 2014 Cuma

YASEMİN UZUNOĞLU'NDAN ÇOOOOOK GÜZEL BİR ÇEKİLİŞ

sevgili blogger arkadaşımız Yasemin Uzunoğlu  (yaseminindiktikleri) bir çekiliş düzenlemiş. Ben çekilişlerde katılımcı olmuyorum çünkü şansıma güvenmiyorum. Fakat bu sefer katılmak istiyorum. Eğer sizde katılmak isterseniz buraya lütfen   http://yaseminindiktikleri.blogspot.com.tr/2014/09/kumas-cekilisi.html




kendime başarılar diliyorum.


3 Eylül 2014 Çarşamba

BAYAT EKMEK PİZZASI

Herkesin bir pizza tarifi vardır mutlaka benim ise birçok pizza tarifim vardır. Bizimkiler çok sevdiğinden her hafta yapmaya çalışırım bazen ekmekten bazen yufkadan bazen hamurdan bazen tavada bile pizza yaparım. Bu akşamki ekmekten oldu. Buzluğumda birikmiş çok fazla ekmek olunca hem değerlendirme oluyor hemde ev halkı mutlu oluyor. Tarife gelince uzun uzuna bir tarif vermeyeceğim.


Malzeme:
1 bütün ekmek
1 yumurta
1 su bardağı süt ( eğer yeterli gelmezse su da ekleyebilirsiniz)
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı domates salçası veya ketçap( Bir miktar suyla sulandırılacak)
İstenilen üst malzeme

Yapılışı:
Bir  kapta yumurta süt sıvi yağ ve kabartma tozunu çırpıyorsunuz. Lokmalara ayrılmış ekmekleri içine boşaltıyorsunuz. Ekmekler iyice ıslanana kadar yoğuruyorsunuz. Yağlanmış fırın tepsisine yayıyorsunuz.
Benim ölçüm büyük  boy borcama iyi geliyor. Salçalı suyu üzerine sürüyorsunuz. Salçayı çok  fazla sulandırmazsanız iyi olur hamur zaten ıslak oluyor. Üst malzemeyi döşemeden önce hamuru 10 dk fırnda tutarsanız iyi olur. Üst malzemeyi döşeyip fırına verin. Afiyet olsun.